Afstudeerproject Link

Afstudeerproject Link

LINK was mijn individuele afstudeerproject aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht. In het project draait het om metadata, navigatie en informatieontsluiting.

 

LINK is een website waarop teksten automatisch in elkaars context gaan staan als ze iets met elkaar te maken hebben. De verbanden tussen deze teksten worden weergegeven in een voortdurend groeiende flowchart, waarmee je je route door de informatie aflegt. Op een tekst kun je vaak inzoomen. Het is in verschillende lagen opgedeeld, volgens het Usetext concept, voor een efficiënt beeldscherm gebruik. Ook gaat je oorspronkelijke context hierdoor nooit verloren. Verder is het delen van kennis een uitgangspunt geweest voor het project. Iedereen kan dus nieuwe informatie aan de website toevoegen.

 

LINK is een stap in een persoonlijke zoektocht over het visualiseren van informatie en de structuren die hierin bestaan. Zeker in de goede richting, want de website is echt flexibel in structuur, gedrag en vormgeving geworden. Alles staat er letterlijk in context en in perspectief. Bovendien is er weer veel geleerd en zijn er veel nieuwe ideeën geboren. De zoektocht gaat dus door!

 

Bekijk het project online.