Blog van Nico Druif

Hauwert!

Het is bijna zover! We springen in het diepe! Begin januari verhuizen Lieneke en ik met onze 3 kinderen van Utrecht naar de prachtige woonboerderij in Hauwert, die al generaties lang in de familie is. En nu krijgen wij de bijzondere kans om hier te gaan wonen...

Het is een grote, spannende stap. Een stap waar we ontzettend veel zin in hebben, omdat we ernaar uitkijken om de prachtige plek door te gaan ontwikkelen en delen met anderen. En... juist omdát het spannend is en we het toch doen! Het betekent afscheid nemen van ons leven in Utrecht, maar het is ook een groot avontuur!

Positieve maatschappelijke verandering

Ik heb zowaar wat beschrijvingen op m'n site geupdatet. Eigenlijk zou de hele site wel eens flink op de schop mogen, maar goed, je weet hoe dat gaat. Ik ben al blij dat ik m'n teksten heb kunnen updaten: ik ben een ervaren freelance UX & interaction designer gericht op het versterken van positieve maatschappelijke verandering. Want ik wil bijdragen aan een rechtvaardige, integere maatschappij met bestaanszekerheid en (kansen)gelijkheid voor iedereen. Ik werk aan de gebruiksvriendelijkheid van tools die daarbij gebruikt worden.

Real life workshop

Klaar voor weer een volgende real life workshop bij een klant! Zo fijn dat we dit nu alweer een tijdje zo kunnen doen. Journeys maken. Samen schetsen, dotvoten, bepalen wat belangrijk is. Met alle deelnemers straks rond de brownpaper aan tafel, dat is wel nieuw, dan staan we wat minder op een kluitje bij elkaar.

schetsen

Verhuisd naar Villa Jaffa

Goed nieuws! De zoektocht (https://lnkd.in/gbsmt-5) naar een nieuwe ruimte is goed afgelopen! Dankzij de lieve collega's bij MERLINQ konden we hier gauw terecht! Per 1 juli ben ik verhuisd naar Villa Jaffa op de Vleutenseweg 382 in Utrecht!

Een prachtig historisch pand, waar alle huurders gericht zijn op positieve maatschappelijke verandering! Dus heel tof om in dit netwerk te kunnen aansluiten.

Nieuwsgierig? Kom voor een kopje thee!

Een echte workshop!

Volgende week eindelijk weer eens een echte workshop op locatie bij een klant! Hoera!

Nu aan het voorbereiden. We gaan een #brownpaper sessie doen voor de #kickoff. Doelstelling, gebruikers helder krijgen, product statement en design principes opstellen met het hele #team.

Eindelijk een keer geen pixels schuiven in #miro, maar weer echte #postits! En ja, in miro kun je ook veel bereiken, maar in real life is het toch echt leuker!

schetsen

Niet meer thuiswerken!

In deze gekke tijden moesten we wel thuiswerken natuurlijk. We konden ons thuis goed redden met een extra bureau erbij. Maar ik werd het wel heel erg zat, al dat thuiszitten. Dus, goed nieuws: ik heb weer een eigen kantoor! Even dat huis uit, even op jezelf. Heel prettig. Kom gerust een keer langs op 't Goylaan!

Focus!

Afgelopen weekend was ik met mezelf 2 dagen weg in een huisje op de Veluwe. Rust. Herijken. Nieuwe focus en doelen bepalen. Wat was dat lekker. Veel kunnen schrijven en natuurlijk ook kunnen visualiseren. Nu hangen ze thuis aan de muur. Om elke ochtend even naar te kijken.

schetsen

Stad vol data

De afgelopen drie jaar had ik de eer om zo’n 80 sprints in het scrumteam van data.amsterdam.nl mee te buffelen als visual- en interaction designer. In de lekker innovatieve startup cultuur (scrum, open data, opensource) binnen de gemeente Amsterdam die Datapunt heet, hebben we vanaf scratch een nieuw dataportaal gebouwd en doorontwikkeld. De nieuwe site heeft een flink aantal andere websites en applicaties vervangen en samengevoegd. Waardoor we echt één centrale website konden maken voor iedereen die op zoek is naar objectieve, betrouwbare en actuele data en informatie over Amsterdam.

website data en informatie

Nieuw hoogseizoen Diogenes Reizen, met nieuwe site!

Voor Diogenes Reizen begint in september het hoogseizoen, een drukke periode waarin de meeste van hun klanten een groepsreis op maat samenstellen. In maart heb ik hun nieuwe website opgeleverd, waarna het testen, resultaten meten en structureel verbeteren begon door Marcel Baauw en zijn team bij Trinfinity. De nieuwe website is het resultaat van een grondig redesign.

Abonneren op RSS - Blog van Nico Druif