Blog van Nico Druif

Verhuisd naar Villa Jaffa

Goed nieuws! De zoektocht (https://lnkd.in/gbsmt-5) naar een nieuwe ruimte is goed afgelopen! Dankzij de lieve collega's bij MERLINQ konden we hier gauw terecht! Per 1 juli ben ik verhuisd naar Villa Jaffa op de Vleutenseweg 382 in Utrecht!

Een prachtig historisch pand, waar alle huurders gericht zijn op positieve maatschappelijke verandering! Dus heel tof om in dit netwerk te kunnen aansluiten.

Nieuwsgierig? Kom voor een kopje thee!

Een echte workshop!

Volgende week eindelijk weer eens een echte workshop op locatie bij een klant! Hoera!

Nu aan het voorbereiden. We gaan een #brownpaper sessie doen voor de #kickoff. Doelstelling, gebruikers helder krijgen, product statement en design principes opstellen met het hele #team.

Eindelijk een keer geen pixels schuiven in #miro, maar weer echte #postits! En ja, in miro kun je ook veel bereiken, maar in real life is het toch echt leuker!

schetsen

Niet meer thuiswerken!

In deze gekke tijden moesten we wel thuiswerken natuurlijk. We konden ons thuis goed redden met een extra bureau erbij. Maar ik werd het wel heel erg zat, al dat thuiszitten. Dus, goed nieuws: ik heb weer een eigen kantoor! Even dat huis uit, even op jezelf. Heel prettig. Kom gerust een keer langs op 't Goylaan!

Focus!

Afgelopen weekend was ik met mezelf 2 dagen weg in een huisje op de Veluwe. Rust. Herijken. Nieuwe focus en doelen bepalen. Wat was dat lekker. Veel kunnen schrijven en natuurlijk ook kunnen visualiseren. Nu hangen ze thuis aan de muur. Om elke ochtend even naar te kijken.

schetsen

Stad vol data

De afgelopen drie jaar had ik de eer om zo’n 80 sprints in het scrumteam van data.amsterdam.nl mee te buffelen als visual- en interaction designer. In de lekker innovatieve startup cultuur (scrum, open data, opensource) binnen de gemeente Amsterdam die Datapunt heet, hebben we vanaf scratch een nieuw dataportaal gebouwd en doorontwikkeld. De nieuwe site heeft een flink aantal andere websites en applicaties vervangen en samengevoegd. Waardoor we echt één centrale website konden maken voor iedereen die op zoek is naar objectieve, betrouwbare en actuele data en informatie over Amsterdam.

website data en informatie

Nieuw hoogseizoen Diogenes Reizen, met nieuwe site!

Voor Diogenes Reizen begint in september het hoogseizoen, een drukke periode waarin de meeste van hun klanten een groepsreis op maat samenstellen. In maart heb ik hun nieuwe website opgeleverd, waarna het testen, resultaten meten en structureel verbeteren begon door Marcel Baauw en zijn team bij Trinfinity. De nieuwe website is het resultaat van een grondig redesign.

Abonneren op RSS - Blog van Nico Druif