Blog

Verhuisd naar Villa Jaffa

Goed nieuws! De zoektocht (https://lnkd.in/gbsmt-5) naar een nieuwe ruimte is goed afgelopen! Dankzij de lieve collega's bij MERLINQ konden we hier gauw terecht! Per 1 juli ben ik verhuisd naar Villa Jaffa op de Vleutenseweg 382 in Utrecht!

Een prachtig historisch pand, waar alle huurders gericht zijn op positieve maatschappelijke verandering! Dus heel tof om in dit netwerk te kunnen aansluiten.

Nieuwsgierig? Kom voor een kopje thee!

Een echte workshop!

Volgende week eindelijk weer eens een echte workshop op locatie bij een klant! Hoera!

Nu aan het voorbereiden. We gaan een #brownpaper sessie doen voor de #kickoff. Doelstelling, gebruikers helder krijgen, product statement en design principes opstellen met het hele #team.

Eindelijk een keer geen pixels schuiven in #miro, maar weer echte #postits! En ja, in miro kun je ook veel bereiken, maar in real life is het toch echt leuker!

schetsen

Stad vol data

De afgelopen drie jaar had ik de eer om zo’n 80 sprints in het scrumteam van data.amsterdam.nl mee te buffelen als visual- en interaction designer. In de lekker innovatieve startup cultuur (scrum, open data, opensource) binnen de gemeente Amsterdam die Datapunt heet, hebben we vanaf scratch een nieuw dataportaal gebouwd en doorontwikkeld. De nieuwe site heeft een flink aantal andere websites en applicaties vervangen en samengevoegd. Waardoor we echt één centrale website konden maken voor iedereen die op zoek is naar objectieve, betrouwbare en actuele data en informatie over Amsterdam.

website data en informatie

Nieuw hoogseizoen Diogenes Reizen, met nieuwe site!

Voor Diogenes Reizen begint in september het hoogseizoen, een drukke periode waarin de meeste van hun klanten een groepsreis op maat samenstellen. In maart heb ik hun nieuwe website opgeleverd, waarna het testen, resultaten meten en structureel verbeteren begon door Marcel Baauw en zijn team bij Trinfinity. De nieuwe website is het resultaat van een grondig redesign.

We zijn online!

Hallo wereld!
 
Nu is de nieuwe Druif Design site dan echt online! Sommige teksten staan nog in de grondverf en zullen nog bijgeschaafd worden, en ik heb tijdens het bouwen van deze website alweer talloze nieuwe ideeen gekregen om er ook nog op te gaan zetten... dus ik denk dat het een 'work in progress' zal blijven. Maar, deze huidige eerste echte nieuwe versie van de Druif Design website mag er zijn!
 
Hoera!

Een visie op de toekomst

Undefined

We leven in een tijd waarin we zijn omgeven door steeds meer, steeds complexere en steeds intelligentere systemen. Het is een fascinerende wereld, waarin mens en techniek elkaar bijna voortdurend tegenkomen. Onze beleving van die wereld loopt voornamelijk via apparaten en media, waarmee die beleving zelf ook verandert. Zo gaat onze fysieke omgeving steeds meer samen met onze digitale werkelijkheid, en andersom. Alles wordt met alles verbonden.

Druif en Drupal!

Undefined

Ik ben deze website verder aan het ontwikkelen... Kies ik daarbij voor het verder ontwikkelen van mijn eigen Bunch content management systeem om de website mee te draaien? Of kies ik voor een opensource CMS? En kies ik dan voor Wordpress, Joomla... of... Drupal?!Natuurlijk voor de laatste! Drupal is een heel flexibel content management systeem. Je kunt er werkelijk alles mee bouwen. Dus Druif Design kiest voor Drupal!

Scriptie: studie naar Interaction Design

Undefined

'Een indrukwekkende studie naar het ontstaan en de verdere ontwikkeling van de opleiding/afstudeerrichting Interaction Design binnen de HKU/KMT. Met als deelonderzoeken: de ziens- en benaderingswijze van de betrokkenen (vroeger en nu) en de plaats van de opleiding binnen de mediawetenschap (qua inhoud, ideologieën en theorievorming) en het huidige vakgebied en de beroepspraktijk. Kortom een complete doopceel wordt hier aangaande ID gelicht, waarbij geen enkele onderzoeksmethodiek wordt geschuwd. (...) Resultaat is een bijzonder doorwrocht stuk.